De nieuwbouw van het Technisch Instituut Sint-Paulus in Mol biedt een mix van modern uitgeruste theorie- en praktijklokalen voor technologische opvoeding en fungeert als virtuele middenschool. Het nieuwe schoolgebouw zet in op belevingskwaliteit.
De uitbreiding van het Sint-Paulusinstituut is een zogenoemd DBFM-project, een vorm van publiek private samenwerking waarbij met de private sector wordt samengewerkt voor zowel het ontwerp, de bouw, de financiering als het onderhoud. Via een Open Oproep-procedure werd de architectuuropdracht toegekend aan TEEMA architecten. Het gaat om een energievriendelijk modelproject dat bedoeld is om het concept van virtuele middenschool uit te testen: leerlingen uit de middelbare scholen uit de omgeving kunnen er kennismaken met een technische leeromgeving.
Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van ruim 2.300 vierkante meter. Daarin is er plaats voor zes klaslokalen, zes technologielokalen, één groot wetenschapslokaal, toiletten, een leraarslokaal, keuken, bureau en technische ruimtes. Via een passerelle is het verbonden met de bestaande gebouwen. TEEMA heeft duidelijk ingezet op belevingskwaliteit: dat merk je aan het kwalitatieve en uitgebalanceerde materiaalgebruik, zoals de rode vloer in de circulatieruimte, de gekleurde glasramen, de houten wandkasten en de gekaleide wanden. De gevelsteen is mooi genuanceerd met deels gekleurde accenten. De gevels van de circulatieruimte zijn transparant en deels uitgevoerd in gekleurd glas.
(Dag van de Architectuur, 2015)